Att inte bara äta filé

Ja ärligt talat, personligen har jag alltid tyckt att filé, kyckling och t ex kalv inte smakat mycket varit tråkigt osv. Det behöver man ju inte tycka 😉

Dock tycker mellangardejag det är mer smak och saftigare konsistent i andra styck-delar. På senaste tiden har det blivit ”inne” med styckdelar som tar tid att tillaga (men som sköter sig självt, men termometer som ringer när det är klart). Det tycker jag är bra för det borde vara en självklarhet om man äter kött (som jag gör) att ta till vara på så mycket som möjligt.

Nu har jag ju hittat stället jag gillar sedan ett bra tag sedan (nöt, fläsk, lamm). Vi köper ju dyrt kött som är av bra kvalitet, och där djuren haft det bättre än vad de flesta såkallat ”Köttdjur” har det i Sverige. Kött är för billigt, helt enkelt…

oxbringabaconHemma hos oss äter vi allt mindre mängd kött och det vi äter har vi krav på. Det innebär att vi inte alltid får tag på det vi vill…så kan det vara och det är ingen större uppoffring. Nu har vi äntligen hittat stället där vi kan köpa ”sämre” styckdelar (de är inte sämre, de är godare).

Denna gången testade vi muskel från mellangärdet. Den har grova fibrer och kan vid första åtanken lämpa sig bäst för långkok. Dock fick vi tipset att köra stekpanna på max och typ bara vända på köttet snabbt. WOW! Vilken fantastisk del! Den går annars till färs eller hundmat…typ…

Ja och sen provade vi ox”bacon”. Nu görs ju bacon av fläsk, och den så kallade sidan men denna varianten är varmrökt och inte sidan…hm det var nog bringan.  Det var i alla fall en ”oväntad” del och en så kallad ”sämre” del (godare i mitt tycke). Det kan ätas som kallskuret, tunnt men även tjockare som i Carbonara eller på pizza. Ojojoj så gott det var!!! Ja just! Vi hittade spelt med. Jag älskar spelt men har kvar lite från Gotland ännu.

Kyckling köper vi bara Bosarps eller Reko och då hel. Den är jättedyr men styckar man den bra och kokar buljong på skrovet så blir det inte så dyra portioner plus att det blir över till doggie och buljong till mig!

styckdelar

Nästa gång blir det nog Bavette (fransk styckning)

Taggar:, ,

Kategorier: Köpa fisk och kött

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: