Värphöns destrueras vanligtvis…

Har ni funderat på vad som händer med en industirell värphöna när hon inte producerar tillräcklig mängd ägg längre?

De har hittills destruerats, dvs förstörts (man använder alltså inte ordet döda, utan jämför proceduren med vilken tillverkad produkt som helst). De eldas, gasas ja gud vet allt…

Nu finns det ett alternativ att dessa höner (iallafall en bråkdel av dem) används; att vi inte slösar (i samma stora grad som tidigare) med de liv som vi tar. Som ni ser är den KRAV-märkt vilket innebär att värhönsen iallafall, fått leva under de regler som KRAV ställer (även om de inte på långa vägar räcker i mitt tycke). KRAV är det den mest ”stränga” certifieringen vi har i Sverige. Detta innebär dock inte att de som inte är certifierade, inte håller dessa krav. Ibland håller de faktiskt högre krav på sig själva och sin djurhållning…

Färsen är dessutom mycket god och mycket mer smakrik än kycklingfärs.

Hönsfärs, från fd värphöns

Kategorier: Köpa fisk och kött

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: