Klotgrill & Muurikka

Tunnbröd på Muurikka

Så vi har köpt både grill och Muurikka. Man kanske kan fråga sig varför?

Om man vill laga hela måltiden utomhus hemma är kombinationen perfekt! Vi grillar det på grillen som verkligen passar för det, och resten gör vi på Muurikkan.

Muurikka är ju ett varumärke men har för många blivit detsamma som stekhällen i gjutjärn som de säljer. De har wok och diverse tillbehör i sortimentet. I princip behöver du bara stekhällen så kan du sätta den över öppen eld, gasol eller på grillen. Den är perfekt att ta med på camping (förutom vikten). De finns även jättestora för de större kalasen. Varför inte göra en megastor Paella utomhus?

Då vi ville vara lite bekväma hemma och kunna använda både grill och Muurikka samtidigt utan att bygga upp en eldstad så köpte vi till en gasbrännare på höga ben. Gasolen är dyr vid första inköpet men sen har man behållaren att fylla på. Den Regulatorn vi köpte passar till de som är minimum 5 kg (vi köpte en på 3 kg först som var billigare men den passade inte).

Tunnbröd på Muurikka

Tunnbröd på Muurikka

Nu har vi använt den nästan varje kväll och det går inte bara att steka alla möjliga godsaker på den, utan även baka naan eller som här – tunnbröd.

Det tar lite testomgångar för att få recept och anpassning av värmen rätt men det är så kul!

Gjutjärn är fantastiskt! Det kräver en liten process av inbränning och oljning före man börjar använda det men sedan är rengöring lätt bara man inte använder diskmedel.

Jag rekommenderar en stekspade som är lite rundad då den gör det lätt att skrapa bort matrester. Muurikka har givetvis en sådan…

Taggar:, ,

Kategorier: Grilla & steka

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: