Anka med plommon

Ja du läste rätt.

Oftast serveras anka med apelsinsås.
Det är för att anka går så bra i hop med något sött.

Eftersom vår kyl, frys och skafferi är relativt fullproppat med råvaror tänkte jag att jag minsann skulle använda det som fanns tillhands.

Således blev det plommon och lingon i såsen och vätskan var dessutom Kiviks fläderdryck med jordgubb – å nej det blev inte sliskigt. 😉

Torkad shiitake som fått dra i vatten någon timme.

Torkad shiitake är inte dumt att ha i skafferiet – skafferiet som jag för övrigt har storstädat idag, vilket är en bra idé om man skall ha koll på vad som egentligen finns där.

Förseglade på hög värme i min uuunderbara stekpanna från L’arbaléte och därefter i hundra grader i ugnen till 55 graders  innertemperatur och sen lite vila och köttet var perfekt!

Det hela blev ju inte sämre för att Micke köpt ett otroligt gott vin (som dock är lite för fylligt för anka, men det gillar jag).

Det var dessutom både KRAV och Fairtrade. Raza heter det och kostade  89 kr vilket var ett mycket bra pris för ett så fylligt vin.

Kanske lite fullproppad tallrik, men vi hade ju varken för- eller efterrätt och då tycker jag man måste ha lite mer på tallriken ”än vad som är snyggt” ;)!

Anka – såå underskattat

Taggar:

Kategorier: Charlotte lagar mat/bakar

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: